Show de seara: pro & contra manele

 

De bine sau de rău despre manele? Rezultatul îl aflați luni, 27 mai, la Show de seară cu Viorel Dragu

 

Tema emisiunii lui Viorel Dragu de luni seară, de la ora 20.00, este un subiect care încă încinge spiritele în România: manelele. De partea lor sunt Cristi Popesco și Dan Frînculescu, iar împotriva lor militează Sergiu Floroaia și Sorin Pârcălab. Ceea ce rezultă este o confruntare savuroasă, plină de replici înțepătoare.

Viorel Dragu

Floroaia îl face pe Popesco “manelist profesionist, pentru că are mult loc de lipit bani pe frunte, pentru că are mult mai multă frunte” (fiind complet chel). “Manelologul și manelofilul” Dan Frînculescu povestește că, înainte să asculte muzică de acest gen, mergea la psiholog o dată pe săptămână și avea doar prieteni imaginari. Acum are doar dușmani imaginari, ceea ce e clar un semn al progresului! Faptul că românii devin excitați văzând femeile din videoclipurile manelelor înseamnă că ei nu mai pot gândi și votează PSD, e de părere Sorin Pârcălab, care precizează: “Unde n-ai gânduri, intră PSD”. Popesco consideră că muzica ușoară discriminează, “toată lumea e frumoasă, pe când în manele ai: pitici, oameni urâți, oameni care știu doar onomatopee”. “Sunt pentru toată lumea, incluzive!”, subliniază el.

“Manelele au omorât hip-hop-ul. Eu n-am văzut rapperi să bage atâtea droguri ca unii maneliști. Le-au omorât credibilitatea”, susține Floroaia. Pentru Pârcălab, nu există manele, ci manea, că toate sună la fel, așa că el susține acest gen doar în măsura în care versurile vor include mesaje științifice. Popesco detaliază situația financiară și politică a iubitorilor acestui gen muzical: “Toți ăia care dau bani la manele au afaceri pe bune, toți prin start-up nation (…). Suntem monarhiști, doar noi susținem conceptul de rege în România”. “Salam știe să cânte, Salam face atmosferă, îl vezi când ești la mese. Pe Adrian Copilul Minune nu-l vezi, nu știi cui îi dai banii”, pune Frînculescu punctul pe i.

 

 

Echipa de scenariști și corespondenți care apar în emisiune este formată din Viorel Dragu, Sergiu Floroaia, Dan Frînculescu, Sorin Pârcălab, Toma Alexandru, Cristi Popesco și Alexandru Banciu. Aceasta este prima emisiune 100% autohtonă de satiră realizată și difuzată de Comedy Central în România.

 

            Show de seară cu Viorel Dragu va putea fi vizionat pe 27 mai, de la ora 20:00,

la Comedy Central.

Reluările se vor difuza luni de la ora 22.00, miercuri, de la 11.30, vineri, de la 00.30 și duminică, de la 23.00

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s