#CancelCancer – Peste 3000 de femei suntașteptate în țară să beneficieze de ecografii mamare gratuite oferite de Avon și Kaufland 

 

 Peste 3000 de femei sunt așteptate în țară la ecografiimamare gratuite în 2019, în cadrul celei de-a treia ediții a campaniei #CancelCancer 
 3151 ecografii au fost realizate la primele doua etitii ale campaniei

 Pe 7 iunie, Avon și Kaufland spun din nou Cancel Cancer și dau startul celei de-a treia ediții a campaniei nationale de consultații gratuite pentru depistarea cancerului la sân. Un cabinet medical mobil dotat cu ecograf de ultimă-oră, construit de AVON, va ajunge și anul acesta în20 de orașe din România și va oferi consultații senologicegratuite femeilor. Unitatea mobilă va fi amplasată în parcărilesupermarketurilor Kaufland din fiecare localitate, unde vastaționa timp de 3 zile.

 

În lume, la fiecare minut, o femeie moare din cauza cancerului de sân. În România, 25 de femei află  zilnic că suferă de această formă de cancer. România este țara cu cea mai mare mortalitate cauzată de cancerul la sân, din cauză că femeile amână controalele periodice și ajung la medic în stadii deja târzii ale bolii. Campania #CancelCancer, inițiată de AVON cu sprijinul Kaufland în 2017, este un demers care încurajează femeile să afle că sunt bine, să discute despre depistarea precoce a cancerului de sân și să beneficieze de ecografii gratuite.

Anul acesta, proiectul se desfășoară în 3 etape, începând cu 7 iunie, și sunt așteptate în jur de 3000 de femei care să beneficieze de anamneză, învățare autoexaminare, ecografie și, în cazul în care este nevoie, de voucher pentru mamografiela una dintre clinicile partenere din fiecare oraș.

 

Edițiile precedente

 

Ediția pilot #CancelCancer din 2017 a oferit consultații unui număr de aproximativ 1000 de femei din 8 orașe (Oradea, Braşov, Târgu Mureș, Sibiu, Iaşi, Ploieşti, Craiova şi Constanţa), în parcările supermarketurilor Kaufland din fiecare localitate.

 

În 2018, cabinetul mobil AVON a străbătut 16 orașeparticipante în 3 etape, dublu față de 2017 (Alexandria, Slatina, Petroșani, Reșița, Lugoj, Arad, Satu-Mare, Slobozia, Tulcea, Vaslui, Piatra Neamț, Botoșani, Codlea, Câmpina, Bistrița, Sighișoara). 

De-a lungul celor 3.700 km străbătuți prin țară, medicii au efectuat 2151 de  ecografii mamare gratuite, au fost oferit 630 de vouchere pentru mamografie, iar cel puțin 2 cazuri de cancer de sân au fost depistate pe loc, fiind urmate de sprijin în investigațiile medicale ulterioare.

 

#CancelCancer în 2019

 

Și în acest an, AVON continuă campania. Peste 3000 de femei sunt așteptate să beneficieze de consultații gratuite în parcările magazinelor Kaufland din 20 de orașe din țară.

Timp de peste două decenii, AVON a investit constant în campaniile sociale pe care le susţine, Campania Respectuluişi Campania pentru Sănătatea Sânilor, ce combat violența domestică și cancerul la sân, donând peste 3 milioane de europentru a sprijini proiecte dedicate acestor cauze sociale. 

 

Programul consultațiilor pe etape este următorul:

 

Prima etapă

7 iunie-30 iunie

Hunedoara: 7-9 iunie 

Reghin:10-12 iunie 

Turda:13-15 iunie

Miercurea Ciuc:16-18 iunie

Făgăraș: 19-21 iunie

Sfântu-Gheorghe: 22-24 iunie

Giurgiu:28-30 iunie

 

Etapa 2

5 septembrie- 2 octombrie

Călarași: 5-7 septembrie 

Medgidia: 8-10 septembrie

Brăila: 12-14 septembrie

Râmnicu Sărat: 15-17 septembrie

Focsani18-20 septembrie

Onești:21-23 septembrie

Bacău:24-26 septembrie

Roman:27-29 septembrie 

Fălticeni: 30 septmebrie-2 octombrie 

 

Etapa 3

11-22 octombrie 

Târgu Jiu: 11-13 octombrie

Râmnicu Vâlcea: 14-16 octombrie

Curtea de Argeș: 17-19 octombrie

Târgoviște: 20-22 octombrie

 

Consultațiile se desfășoară conform următorului orar, în limitatimpului disponibil (fiecare ecografie înseamnă 20 de minute): 

 

Ziua 1/oraș: 12:00-20:00

Ziua 2/oraș: 10:00-19:00

Ziua 3/oraș: 10:00-19:00

Detaliile campaniei și adresele exacte ale magazinelor pot fi accesate pe siteul stopcancerlasan.ro și pe pagina de Facebook Stop Cancer la San.

 

Despre AVON

AVON este prezent de peste 21 de ani pe piața din România, timp în care și-a menținut o poziție de top în preferințele consumatorilor, reușind în același timp să pună bazele uneia dintre cele mai mari comunități de femei. Compania este preocupată nu numai să aducă frumusețe și independenţă femeilor, dar și să le îmbunătățească viața, promovând respectul pe care societatea îl datorează rolului lor în dezvoltarea socială și militând continuu pentru sănătatea și standardul lor de viață. 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s