Zdob și Zdub lansează albumul „Bestiarium”

Formaţia Zdob şi Zdub lansează albumul „Bestiarium”, al zecelea material discografic din carieră. O colecţie de 14 melodii, dintre care o singură colaborare, cu Irina Rimes pentru piesa „Sânziene”. De pe albumul „Bestiarium”, Zdob şi Zdub a lansat până în prezent 5 melodii – “Ursul”, „Lupul Solidar”, „Omul Liliac”, „Colindul leului” şi „India mă cheamă”.

Zdubii ne cheamă într-o atmosferă plină de mister și basm. Dacă ești deschis să vibrezi cu energii vii, să asculți piese cu esențe, despre simboluri arhaice, piese ce aduc mesaje eterne, atunci… e timpul să intri cu Zdubii în Bestiarium. E timpul să te întorci Acasă. E timpul să te întorci în Natură. Aici Leul îți va da curaj, Lupul înțelepciune, iar ursul – putere și siguranță. Zânele te vor învăța să iubești, iar Făt-Frumos – să lupți. Mioara năzdrăvană îți va prezice soarta. Cântecele păsărilor și copacilor îți vor purifica sufletul. Legendele și miturile vor resuscita înțelepciunea seculară a poporului și tu îți vei aminti de tine însuți cel autentic. Tu ești o particulă a Naturii, o particulă a Pădurii și a Bestiarului de basm.

Conceptul general al albumului are ca mesaj relația Omul și Natura, ca un Univers întreg. Majoritatea pieselor poartă titluri legate de lumea faunei și florei, iar unele melodii sunt inspirate din folclorul autentic și din patrimoniul basmelor românești. Materialul conține piese cu elemente rock, punk, ska, electronic, rock psihedelic, street music, acustic, trance, nuanțe din folclorul indian și afro.

De peste 20 de ani, Zdob și Zdub a găsit cheia către inima iubitorilor de sonorităţi inovative, cu un un mix muzical original, în care se întâlnesc intensitatea urbană și spiritul rural. Piesele Zdob și Zdub combină elemente etno, folclorice, hip-hop, drum’n’bass, jungle şi punk, într-un mod unic și captivant.
Zdob și Zdub a susținut sute de concerte în peste 30 de țări, a participat la zeci de festivaluri de importanță internațională, cucerind publicul prin energia și autenticitatea lor. Formația a cântat pe aceeași scenă cu mari artiști și trupe precum Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Red Hot Chilli Peppers sau Linkin Park.

Pe 8 noiembrie, formaţia Zdob şi Zdub pleacă în turneul de promovare a albumului „Bestiarium” şi va ajunge din Constanţa până în Iasi, cu o oprire pe 28 noiembrie 2019 în Bucureşti, la Sala Palatului. 

Tracklist #Bestiarium:

1.            Statu-Palmă-Barbă-Cot
2.            Muma Pădurii
3.            Lupul Solitar
4.            Horea despre Horea
5.            Ursul
6.            Omul Liliac
7.            Sânziene feat. Irina Rimes
8.            Pădure, verde pădure
9.            Mioriţa
10.          Inţelept, Codrule, eşti
11.          Colindul Leului
12.          La mijloc de codru des
13.          India mă cheamă
14.          Colindul Leului (Remix by Comaroni)

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s