Mark Stam: „Cred că dansul ar trebui inclus în școala generală!”

Mark Stam este cântăreț, compozitor și dansator. Pune multă pasiune în arta sa, iar asta se vede în show-urile lui și în clipurile pe care le lansează. Cel mai recent video al său, realizat pentru piesa „Ca să fii fericit” feat. AMI conține foarte multe elemente de coregrafie și acrobație și arată o latură jucăușă și diafană a celor doi artiști.

„Eu cred că dansul ar trebui să fie inclus în școala generală. Copiii ar trebui să studieze dansul, pictura, muzica, să încerce diferite instrumente muzicale, să descopere ce înseamnă canto. Poate cei mici nu își dau seama de importanța acestor lucruri, dar se vor dezvolta enorm, își vor descoperi pasiunile”, declară Mark Stam.

Mark își amintește cum a descoperit dansul – era în școala generală și mergea la cursuri de dans sportiv. A participat și la concursuri: „Pe parchet îmi dădeam frâu liber emoțiilor. Eram alt om. Orice ceartă o alungam din mine prin dans, prin mișcare. Obțineam apoi o stare de calm. Era o terapie de care nu eram conștient. Când m-am oprit, am început să stagnez, chiar și pe plan emoțional. Strângeam prea multe în mine”, povestește artistul.

Mark crede că dansul este un remediu foarte bun pentru eliberarea haosului intern și totodată ajută la un mod de viață sănătos. „Copiii ar trebui să învețe asta de la o vârstă fragedă, momentan suntem obișnuiți să ducem un mod de viață static.”, a mai adăugat artistul.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s