Călătoriile pe cont propriu în Dubai

Dubai a fost clasat în vârful listei celor mai bune orașe de vizitat în 2020, întocmită de Lonely Planet, deci acum este momentul ideal pentru a vă planifica propria călătorie de auto-descoperire. Indiferent de motivele dumneavoastră, Dubai are câte ceva – experiențe culinare, fitness și aventuri, precum și experiențe culturale – pentru orice buzunar.  

SPORTURI ȘI AVENTURI ÎN AER LIBER

Grație faptului că este binecuvântat cu vreme caldă și frumoasă pe toată durata anului, dar și pentru că găzduiește o combinație unică de plaje și deșert, Dubai se mândrește cu peisaje superbe situate printre dune de nisip și lacuri spectaculoase – perfecte pentru un selfie de neuitat, dar și pentru numeroase activități în aer liber.

  • Dacă aveți chef de o drumeție prin trecătorile montane și așa numitele „wadi” (canioanele uscate ale unor foste râuri secate), vă invităm să faceți o baie în lacurile din rocă din Hatta sau să vă bucurați de o sesiune de kayaking în fascinantele ape albastre ale Barajului Hatta. O serie de noi proiecte și atracții turistice deschise recent oferă vizitatorilor o perspectivă unică asupra parcului național – de la energicul Hatta Wadi Hub, până la experiențele de neuitat din spațiile de cazare ecologice Hatta Damani Lodges și Hatta Sedr Trailers. De asemenea, puteți alege să vă petreceți noaptea și în campingul Hatta, un loc de campare dedicat unde pot vă puteți instala cortul pentru a beneficia de o experiență care combină interiorul cu exteriorul.
  • În zona lacurilor Al Qudra aveți ocazia să admirați o parte din fauna sălbatică locală, inclusiv păsările flamingo, lebedele și numeroase păsări migratoare.  Dacă alegeți să faceți plimbare relaxantă pe pista de biciclete Al Qudra, nu uitați să vă opriți pentru a fotografia peisajele superbe.
  • Dubai este un paradis pentru joggeri, găzduind numeroase piste de alergare în aproape fiecare district din oraș. Una dintre cele mai populare piste este o porțiune de 14 km care se întinde de-a lungul coastei Jumeirah din Dubai, care începe de la Dubai Marine Beach Resort & Spa, traversează Canalul Dubai și plaja Kite și se oprește la baza legendarului Burj Al Arab. Un alt loc popular printre alergători este Palm Jumeirah, care găzduiește o pistă de 4 km, de-a lungul „trunchiului”, precum și o pistă de 11 km care înconjoară Palmierul.
  • De asemenea, plajele Dubaiului sunt locuri ideale pentru cei care doresc să petreacă timp de calitate pe nisipul auriu al metropolei. Plaja din zona Jumeirah Beach Residence este populară printre familii, unde puteți practica numeroase sporturi acvatice, vă puteți da cu banana gonflabilă și multe altele – tot aici puteți găsi un parc acvatic uriaș, Dubai Aqua Park, amplasat la o distanță mică de mal și dotat cu trambuline, tobogane, spații pentru practicat alpinism, leagăne și numeroase alte obstacole acvatice. Plaja Sunset din Umm Suqeim este ideală pentru Stand-up paddle boarding, surfing sau plimbări cu caiacul.

AVENTURI PENTRU GURMANZI

Dubai a devenit rapid o destinație de top pentru pasionații de mâncare din toată lumea, un loc unde conceptele gastronomice inovatoare și neconvenționale se îmbună cu profilul gastronomic al orașului.

  • Frying Pan Adventures își delectează vizitatorii cu o experiență culinară de neuitat, departe de traseele turistice ale orașului, ajutându-i să descopere comori gastronomice spectaculoase, bijuterii culinare unice și piețe locale pline de viață și de arome din întreaga lume. Tururile furnizează mâncare autentică și experiențe culturale concepute să le prezinte turiștilor istoria comunității, dar și povești necunoscute publicului larg – sub forma unor trasee gastronomice, demonstrații culinare interactive sau mese experimentale.
  • De asemenea, pasionații de mâncare de stradă și exploratorii culinari pot gusta cele mai bune preparate din Dubai la prețuri spectaculoase, putând găsi bijuterii gastronomice la fiecare colț de stradă. Mergeți pe strada 2 Decembrie dacă doriți niște mâncare ieftină și bună din India, Iran, Liban și multe alte locuri, Sau descoperiți unele dintre cele mai bune șaorma cu pui din Dubai la Al Mallah, unde sunt servite într-un buzunar din pâine cu murături sărate, cartofi prăjiți și o porție generoasă de pastă de usturoi delicioasă. Legendara brutărie libaneză din Dubai, Brutăria Al Reef este faimoasă pentru faptul că servește una dintre cele mai bune manakeesh din tot orașul (o gustare arabă formată din pâine coaptă umplută cu brânză și alte ingrediente) pentru mai puțin de 10 AED! Dacă sunteți în căutarea celui mai delicios pește din oraș, Bu Qtair este foarte popular printre localnici încă din anii 1980, oferind clienților preparate create doar cu pește proaspăt pescuit.
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s