“The E-talian Job”: evadare în mod sustenabil din viaţa de zi cu zi cu noul MINI Cooper SE

MINI continuă seria de videoclipuri spectaculoase înainte de lansare pe piaţă a primului model electric al mărcii – un nou scurtmetraj ca omagiu în ritm rapid pentru clasicul film din 1969.

Traficul urban clasic este depăşit, astăzi avem plăcerea condusului urban electric în stilul MINI inconfundabil. Noul MINI Cooper SE va ajunge pe şosele în primăvara 2020. Înainte de lansarea pe piaţă a primului model electric de serie din istoria de 60 de ani a mărcii britanice, MINI a prezentat un alt videoclip care ilustrează beneficiile mobilităţii cu zero emisii locale. În scurtmetrajul “The Getaway Car”, care poate fi văzut pe canalele social media ale BMW Group, noul MINI Cooper SE se dovedeşte a fi maşina ideală de evadare din traficul cotidian de zi cu zi.

Clipul este realizat la Torino, metropola din nordul Italiei – ca întotdeauna în stilul antrenant specific pentru MINI. Conducătorul noului MINI Cooper SE evadează din ambuteiajele orelor aglomerate prin realizarea unui ocol prin străduţele laterale înguste ce îl conduc direct pe acoperişul clădirii Lingotto, din districtul omonim, aflată pe Via Nizza. Complexul industrial istoric a fost cândva cea mai mare locaţie de producţie a constructorului italian FIAT şi dispune inclusiv de o pistă de teste pe acoperiş, care a fost prevăzută cu un circuit în lungime de un kilometru.

În prezent, clădirea Lingotto găzduieşte, printre altele, un centru comercial şi hoteluri. Cu toate acestea, pista de teste de pe acoperiş a rămas intactă după conversie. Aici, noul MINI Cooper SE a întâlnit un Mini Cooper clasic, de culoare roşie, care înconjura circuitul istorie, o amintire a scenei legendare din clasicul film “The Italian Job” produs în 1969.

În celebra producţie trei Mini Cooper clasice joacă rolurile principale, alături de actorul britanic Michael Caine, ca maşini de evadare după un furt spectaculos de aur. Punctul culminant este o urmăriră spectaculoasă prin Torino, care duce tot pe acoperişul clădirii Lingotto. În producţia Hollywood din 2003, “The Italian Job” a fost mutat la Los Angeles. Trei MINI moderne au fost utilizate pentru transportul prăzii, iar scenariul a inclus, normal, o evadare palpitantă.

În 2019, lovitura hoţilor de aur devine “The E-talian Job”. Fără emisii locale şi silenţios, MINI cu propulsie electrică evită dificultăţile traficului de zi cu zi pentru a descoperi locul perfect pentru o tură de plăcere a condusului în mijlocului oraşului Torino. Motorul electric de 135 kW/184 CP impresionează prin livrarea spontană a puterii. Bateria de înaltă tensiune, nouă dezvoltată, localizată în podea, coboară considerabil centrul de greutate al maşinii. Iar reglajul suspensiei combină propulsia electrică cu sentimentul go-kart specific MINI într-un pachet dedicat plăcerii de a conduce.

Noul MINI Cooper SE accelerează de la 0 la 60 km/h în 3,9 secunde şi de pe loc la 100 km/h în 7,3 secunde. Pe lângă caracteristicile de comportament agil, noul model oferă o gamă largă de echipamente standard (inclusiv navigaţie sau faruri LED), elemente de afişaj şi control specifice modelului, precum şi, în premieră pentru BMW Group, sistemul de recuperare a energiei în două nivele. Cu o autonomie de 235-270 de kilometri, noul MINI Cooper SE este echipat ideal nu numai pentru mobilitate urbană durabilă, ci şi pentru evadări din viaţa de zi cu zi care durează puţin mai mult.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s