BMW Motorrad prezintă: E-Power Roadster, prototipul care „fuge” mai tare decât rivalul său pe benzină

BMW a mai pregătit „oamenilor cu moto la cap” un concept spectaculos. Este vorba despre un alt prototip de motocicletă electrică. E-Power Roadster a „încins” deja asfaltul în teste, iar rezultatul este deja promițător: a lăsat în urmă supernaked-ul S1000R! (VEZI VIDEO)

Conceptul E-Power Roadster pare că a fost neîncăpător pe foile de schițe ale designerilor de la BMW Motorrad, iar celebra companie bavareză a scos la suprafață un „colos” pe baterie.

Acum a venit rândul inginerilor germani să pună în categoria „electricelor” un model deosebit în lumea motocicletelor. E-Power Roadster are puterea nominală de 13 KW, care produce 136 de cai putere și 200 Nm (accelerație 0-100 km/h în 2,9 secunde). E-Power Concept este o combinație între modele pe benzină de S1000R și R1250RS.

BMW a invitat câțiva moto-jurnaliști din Europa să vadă prototipul E-Power Roadster în acțiune. Doar că aceștia erau experți în motociclete pe benzină…

Pentru acest model, inginerii au apelat la departamentul auto, și, conform celor de la MCN ( https://www.motorcyclenews.com/ ), motorul provine de la un Seria 7 cu ampatament lung, în timp ce bateria a fost împrumutată de la Seria 2 plug-in hybrid. Momentan, cei de la BMW au recunoscut că autonomia bateriei este de doar 177 km, dar se lucrează la creșterea intervalului. Totuși, prototipul pare să ofere încărcare rapidă în curent continuu.

În urmă cu câteva luni, BMW Motorrad lansa un alt concept electric – Vision DC Roadster – un „boxer” atrăgător din toate punctele de vedere, a cărui transmisie către roata-spate este pobibilă prin cardan (VIDEO JOS). În altă ordine de idei, BMW va avea în stoc 25 de motociclete până la sfârșitul anului 2023.

SURSĂ FOTO: BMW

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s