Red Hot Chili Peppers s-a reunit cu chitaristul John Frusciante

John Frusciante, chitaristul ale căror acorduri au dat naștere hit-urilor precum „Under the Bridge”, „Californication”, „Otherside” și multe altele, a revenit în formația Red Hot Chili Peppers, după mai bine de un deceniu de la plecarea sa din celebra trupă rock americană.

În iarna lui 2009, lumea rock-ului de pretutindeni era zguduită de plecarea lui John Frusciante din RHCP. „Când am renunțat la trupă, eram total dezorientat. Nu a fost nicio dramă, nu a existat nicio furie, iar ceilalți au fost foarte înțelegători”, mărturisea Frusciante. Acesta a fost înlocuit de Josh Klinghoffer, „chitara a doua” din trupă la acea vreme.

Anunțul revenirii lui Frusciante în trupă a fost făcut de duminică seară, de Red Hot Chili Peppers. Revenirea lui John a însemnat, totodată, și despărțirea lui Josh de RHCP. „Red Hot Chili Pappers anunță că se desparte de chitaristul ei din ultimii zece ani, Josh Klinghoffer. Josh este un muzician minunat, pe care îl respectăm și îl iubim. Suntem profund recunoscători pentru timpul petrecut cu el și pentru numeroasele cadouri pe care ni le-a oferit. Anunțăm, de asemenea, cu mare emoție și cu inimă plină, că John Frusciante se alătură grupului nostru”, a fost anunțul trupei, pe contul de Instagram.

John Frusciante s-a alăturat trupei după moartea chitaristului Hillel Slovak, care a făcut parte din formula originală a grupului. El a cântat cu RHCP între 1988 şi 1992, apoi între 1998 şi 2009. A lucrat cu trupa la albume ca „Blood Sugar Sex Magic” (1991) şi „Californication” (1999). Solo, Frusciante a lansat 14 albume de studio şi a colaborat cu numeroşi artişti, între care Mars Volta. (FOTO: instagram.com/jfeffects)

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s