230 de vise împlinite pentru bunicii din Căminul de Bătrâni Berceni

Ziua de ieri a fost o zi specială pentru nu mai puțin de 230 de bunici între 65 și 88 de ani care au ajuns să-și trăiască ultimii ani ai vieții la cămin, departe de cei dragi, cu dorințe încă neîmplinite.

S-au îmbrăcat în haine de sărbătoare și au retrăit atmosfera sărbătorilor de odinioară. În aroma cozonacilor si acorduri de colinde , aceștia au împodobit brazii și au primit pungi întregi cu cadouri.

Alexandra Dobre directorul general al Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucureşti (CSMB), initiatorul actiunii, s-a gândit la cei pentru care Crăciunul nu mai este demult timp petrecut acasă si a încercat să le transforme visurile în realitate. Emotia dorintelor mici implinite cum ar fi romane politiste, La medeleni de Ionel Teodoreanu, o floare de Craciun sau chiar o papusa, a adus lacrimi de bucurie, in ochii varstinicilor.

 “Lucrez zilnic cu seniorii bucureșteni și am realizat cât de important este să oferi dragostea și atenția unei persoane vârstnice, care este în suferință. Mă bucur că am reușit cu toții să le dăruim acestor oameni o zi specială, de neuitat, iar lacrimile lor de bucurie au reprezentat pentru mine cel mai frumos dar de Sărbători!”, a declarat Alexandra Dobre.

Ea a fost ajutată de spiridușii lui Moș Crăciun, angajați ai CSMB și voluntari de la Forumul Elevilor Bucureşteni F.E.B.

“Împreună am reușit să aducem zâmbetul pe buzele unor persoane vârstnice care nu au parte de atenția pe care o merită!”, ne-a spus emoționată Elena Mincu, elevă în clasa a X-a a Liceului Teoretic “Jean Monet” şi preşedintele Comisiei de Sănătate și Sprijin Social din cadrul F.E.B.

 “Astfel de acțiuni sunt o adevărată rază de speranță pentru vârstnicii aflați aici. Noi încercăm să le oferim seniorilor noștri toate condițiile de care au nevoie pentru a duce o viață demnă, dar dragostea și surprizele cu care voluntarii i-au întâmpinat pe bătrâni au făcut din această zi o experiență de neuitat”, a completat George Cosmin Butură, directorul Medical al Centrului Berceni.

cu sprijinul Asociației Credință și Demnitate. 

Date despre Căminul de Bătrâni Berceni

Centrul Rezidenţial pentru Îngrijre şi Asistenţă Persoane Dependente Berceni este cea mai veche şi cea mai mare instituţie de profil din Bucureşti şi din ţară. Inaugurată în 1974, aceasta a avut în grijă, de-a lungul timpului  mii de beneficiari, iar anul acesta a marcat 45 de ani de existenţă neîntreruptă.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s