Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia revine din acest an

Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia revine din acest an, fiind organizat de Select Music Production, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Consiliul Județean Constanța. Festivalul va avea loc între 1-3 mai 2020 la Pavilionul Expozițional Constanța.

Festivalul de la Mamaia este cel mai cunoscut şi popular festival muzical românesc, istoria lui începând în 1963. De-a lungul anilor, nume mari ale muzicii uşoare, pop sau rock au urcat pe scena acestui festival, la început debutând, mai târziu susţinând recitaluri. Zeci de compozitori au creat melodii pe care le-au lansat la Mamaia, multe dintre ele devenind şlagăre. Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia revine din acest an, după o pauză de 8 ani.

Primele două zile (1 si 2 mai) vor fi zile de concurs care se vor încheia cu recitaluri de excepție. Ultima seară a Festivalului se va încheia cu – GALA LAUREAŢILOR – un spectacol cu şi despre cei mai mari artişti români care au făcut istorie în muzica uşoară românească. Festivalul va cuprinde sectiunea de Creatie, sectiunea de interpretare si o noua sectiune de pop si pop fusion electronic opera etc. Această nouă secţiune introdusă de organizatori în această ediţie are ca scop aducerea în atenţia tinerilor a celor mai cunoscute şi valoroase melodii din toate genurile musicale. Este, în opinia organizatorilor, o modalitate de a duce mai departe compoziţii valoroase într-un ambalaj nou şi adaptat tendinţelor. Să nu uităm că ambalajul vinde şi, trecând peste tenta publicitară a afirmaţiei, este cu siguranţă o cale bună şi sigură de a-i face pe cei tineri să cunoască şi să fredoneze melodii nemuritoare. La această secţiune pot participa, interpreţi solo, DJ, trupe, coruri,  instrumentişti etc şi sunt acceptate fuziunile dintre muzica pop şi toate genurile cunoscute (operă, electronic, rapp, muzică populară).

Pentru înscriere trebuie consultat regulamentul festivalului afişat pe site-ul dedicat acestui eveniment.

Foto: uzpr.org.ro

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s