„Cramele Recaș” – Investiții de 4 milioane de euro în 2019

  • primul loc în topul pieței de vinuri din România
  • creștere cu 3 milioane de litri a capacității de procesare și depozitare
  • 30 de hectare în plus la suprafața de cultivare

Compania „Cramele Recaș” și-a continuat trendul ascendent din ultimii ani și în 2019, iar rezultatele obținute vorbesc de la sine despre acest producător de vin de succes. Anul trecut, la nivelul întregului grup, cifra de afaceri consolidată înregistrată a depășit 49 de milioane de euro, cu 4 milioane de euro în plus față de 2018, când, conform raportărilor Ministerului de Finanțe, prin realizările celei mai mari firme din grup, Cramele Recas SA, societatea s-a poziționat pe primul loc în topul pieței de vinuri din România.

Extinderea companiei și îmbunătățirea proceselor tehnologice de producere a vinului au fost preocupări constante pentru „Cramele Recaș” și în 2019. Investițiile din fonduri proprii făcute în 2019 s-au ridicat la 4 milioane de euro, de altfel o sumă investită constant în ultimii 10 ani.  De la privatizarea companiei, în urmă cu mai bine de 20 de ani, și până acum, numai în complexul de vinificație au fost făcute investiții de aproximativ 30 de milioane de euro.

Tot în 2019, capacitatea de procesare și depozitare a crescut cu 3 milioane de litri, ceea ce a făcut ca în prezent compania să aibă o capacitate de procesare de 32 de milioane de litri pe an. În plus, capacitatea stației de epurare a fost dublată, de la 300 la 600 de mc/zi.

Suprafața pe care „Cramele Recaș” cultivă vie a crescut anul trecut cu 30 de hectare, noul lot aflându-se la Izvin, în județul Timiș. Pe lângă asta, 135 de hectare au intrat pe rod, iar compania a obținut din partea Bureau Veritas certificatul de producător vegan pentru toate vinurile din portofoliul intern și extern, aliniindu-se în mod oficial trendului internațional de bune practici care presupune oprirea completă a utilizării la Cramă a produselor și derivatelor de origine animală în procesul de vinificație.  

Aproape 50% din vinul produs la Cramele Recaș este destinat exportului, iar în 2019 compania a reușit să intre cu produsele proprii și pe piețele exotice din Japonia, Coreea de Sud și Malaezia.

Pentru 2020, producătorul de vinuri estimează o creștere a business-ului cu 15%. În prezent, Cramele Recaș se află în negocieri cu o firmă italiană pentru cumpărarea a 60 de ha de teren pe care urmează să cultive noi plantații viticole. Ele se vor adăuga celor 1.150 de ha din podgoriile Recaș și Miniș, situate în județele Timiș și Arad pe care compania își desfășoară în prezent activitatea. Peste 25 de soiuri de struguri sunt exploatate anual aici, iar din ele se produc vinuri pentru cele 45 de mărci comerciale distribuite atât în țară, cât și în străinătate. Toate vinurile care poartă sigla Cramele Recaș sunt procesare și îmbuteliate la cele mai înalte standarde de calitate internațională. 

În ceea ce privește recunoașterea internațională a vinurilor de la Cramele Recaș, numai în anul 2018 producătorul bănățean a obținut 48 de premii și distincții acordate la competiții de prestigiu ca Berliner Wein Trophy (Germania), Vinalies Internationales (Franța), International Wine Challenge (Marea Britanie), Decanter (Londra), Japan Wine Challenge (Tokio) Concours Mondial de Bruxelles și Mundus Vini (Meininger, Germania).

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s