Când caii putere întâlnesc arta se naște unicitatea

Ediţie limitată BMW M2 by Futura 2000

Making Of Showcar

BMW M are o tradiţie boagtă de proiecte cu artişti contemporani şi construieşte mai departe în această direcţie. Cu sprijinul expertizei BMW Individual, BMW M GmbH a demarat un proiect pe mai multe niveluri cu renumitul artist contemporan internaţional FUTURA 2000. Parteneriatul a fost prezentat în cadrul târgului internaţional de artă Frieze Los Angeles 2020.

Making Of Showcar

În această colaborare, FUTURA 2000, care este cunoscut pentru modul în care stăpâneşte culorile, formele concentrice şi compoziţia cinetică, va crea trei versiuni unice şi exclusive ale BMW M2 Competition în stilul său inconfundabil, dar va crea şi designul unei ediţii limitate a BMW M2 Competition, care va putea fi achiziţionată din iunie 2020. Prima dintre maşinile BMW M2 by FUTURA 2000 pictate manual a avut premiera mondială la a doua ediţie Frieze Los Angeles, care a avut loc la Studiourile Paramount Pictures din Hollywood, în perioada 13-16 februarie.

“BMW M2 Competition este dinamic, extrovertit şi, într-o anumită măsură, provocator într-un mod plăcut. Consider că este o mare onoare să pot adăuga o notă specială acestui automobil”, declară FUTURA 2000.

Making Of Showcar

“Suntem foarte mândri că am putut câştiga un artist atât de cunoscut precum FUTURA 2000 pentru colaborarea la seria limitată BMW M2 Edition designed by FUTURA 2000*. Deja aştept cu nerăbdare să văd cum ne va transforma modelele M2 în unicate superbe şi în versiuni dedicate clienţilor noştri. Prin stilul său unic, constructiv şi rebel, FUTURA 2000 se potriveşte perfect pentru un automobil tânăr şi rebel precum BMW M2 Competition”, adaugă Markus Flasch, director executiv al BMW M GmbH.

Artistul va lucra intens la cele trei versiuni unice ale BMW M2 by FUTURA 2000 – atât la exterior, cât şi la interior. Modelul în serie limitată va purta şi el semnătura unică a artistului. Benzile decorative de pe panoul de instrumente şi consola centrală ale fiecărui automobil poartă un design special FUTURA 2000, creat individual. Scaunele M Sport, tapiţate cu piele Dakota bicoloră în negru şi alb ivoriu, dispun de cusături contrastante cu albastru polar. În plus, pachetul de interior include volan sport îmbrăcat în piele M Alcantara, cu marcaj gri la ora 12, şi decoraţiuni speciale ale pragurilor uşilor ce poartă numărul consecutiv al ediţiei limitate şi o semnătură Futura. La exterior BMW M2 Edition designed by FUTURA 2000 (anumite piese sunt pictate manual, aspectul şi designul final pot fi uşor diferite faţă de cele prezentat în imagini) poate fi recunoscut după suprafeţele vopsite de spoilerul faţă, difuzorul spate şi pragurile laterale. Mai mult, fiecare automobil este echipat cu jante de 19 ţoli, din aliaj uşor, în finisaj Jet Black.

Making Of Showcar

Anul trecut, Frieze Los Angeles s-a alăturat Frieze New York, Frieze London şi Frieze Masters în fruntea calendarului internaţional al târgurilor de artă, sărbătorind poziţia metropolei Los Angeles ca centru de artă şi destinaţie globale. Târgul anual de artă contemporană include aproximativ 70 de galerii internaţionale şi din Los Angeles, alături de un program specific locului de discuţii, muzică şi proiecte de artist în colaborare cu custozi de top. Frieze Los Angeles este condus de Victoria Siddall, director al Frieze Fairs, şi de Bettina Korek, director executiv al Frieze Los Angeles.

Pentru a sărbători parteneriatul lor pe termen lung, BMW colaborează cu Frieze pentru a prezenta Frieze Music, care îi are drept custozi pe scriitorul şi custodele Kevin McGarry şi pe Hans Ulrich Obrist, director artistic al Galeriilor Serpentine din Londra, în colaborare cu NeueHouse. Evenimentul îi va include pe Moses Sumney, Caroline Polachek, Zsela, precum şi pe DJ Uwuqi şi re loc vineri, 14 februarie, la ora 21.00 (locală), la NeueHouse Hollywood.

Soho House şi BMW i au găzduit o discuţie despre artă în data de 12 februarie, unde artistul contemporan FUTURA 2000 şi rapperul Lupe Fiasco vor vorbi despre “Obiective turistice şi sunete”, avându-l ca moderator pe scriitorul Arty Nelson. Ca întotdeauna, evenimentul comun s-a concentrat pe terenul fertil dintre artă, inovaţie şi design. Ca parte a colaborării actuale, Soho House şi BMW i au creat în comun un program internaţional de evenimente şi experienţe cu accent pe artă, inovaţie şi design în locaţiile Soho House de pe mapamond.

FUTURA 2000, sub numele real Leonard Hilton McGurr, s-a impus ca un pionier atunci când, în anii ’80, s-a produs întâlnirea între graffiti şi ecosistemul galeriei formale. Foarte repede, el a devenit cunoscut pentru abordarea sa radicală pe stradă, introducând abstractizarea într-o disciplină bazată complet pe litere, şi s-a regăsit ca făcând parte dintr-o mişcare de artă mai largă care îi includea pe Jean-Michel Basquiat, Keith Haring, Dondi White şi Rammellzee. În afară de cariera lungă ca artist contemporan, el a obţinut un succes important ca artist comercial, având mai multe comenzi din partea unor mărcii binecunoscute.

Prin unicate şi modelele BMW M2 Edition designed by FUTURA 2000, BMW M GmbH impune tendinţe atât în domeniul automobilelor de înaltă performanţă, cât şi pe scena artei. BMW M2 Competition este un adevărat model de succes pentru BMW M GmbH. Sportivul de înaltă performanţă poziţionat în clasa compactă premium este propulsat de un motor biturbo cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologie M TwinPower Turbo, ce dezvoltă 302 kW/410 CP, iar în 2019 a fost din nou cel mai bine vândut automobil BMW M şi cel mai popular model din segmentul său. În viziunea cititorilor care au votat “cele mai sportive maşini din 2019”, sondaj efectuat de revista “sport auto”, BMW M2 Competition s-a impus în categoria “Coupé-uri de până la 75.000 de euro” şi a obţinut premiul “sport auto” 2019 cu 32,1% din totalul voturilor, impunându-se clar în faţa concurenţei.

Despre FUTURA 2000
FUTURA 2000, sub numele real Leonard Hilton McGurr, s-a impus ca un pionier atunci când, în anii ’80, s-a produs întâlnirea între graffiti şi ecosistemul galeriilor de artă formale. Cunoscut pentru abordarea sa radicală pe stradă, el a introdus abstractizarea într-o disciplină bazată complet pe litere. El a atras atenţia în anii ’80 şi s-a regăsit ca făcând parte dintr-o mişcare de artă mai largă care îi includea pe Jean-Michel Basquiat, Keith Haring şi Dondi White. Autodidact în totalitate în ceea ce consideră “şcoala de la metrou”, FUTURA 2000 a fost comparat cu Kandinsky pentru modul în care stăpâneşte culoarea, formele concentrice şi compoziţia cinetică – şi cu prietenii săi Basquiat, Kenny Scharf şi Rammellzee pentru progresivitate şi dinamismul momentului.

Radicală la acea vreme, metodologia lui poate fi privită de-a lungul deceniilor ca fiind ceva extrem de pur. În comparaţie cu mulţi artişti stradali care au apărut de la debutul său în New York al anilor ’80, activitatea lui FUTURA 2000 încă se distinge pentru subtilitate, utilizarea spaţiului alb şi a calităţii elementare. Perspectiva şi competenţa l-au menţinut relevant pentru mai bine de 40 de ani, fără semne că ar încetini ritmul. A obţinut un mare succes şi ca artist comercial, colaborând cu mai multe branduri binecunoscute.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s