Din cauza Coronavirus, Lavinia Goste și Marius Zorilă schimbă data evenimentului “Inimioară cu dor mult”

Lavinia Goste și Marius Zorilă anunță schimbarea spectacolului „Inimioară cu dor mult”, de la Sala Palatului, pentru 16 septembrie 2020.
Grigore Leșe, Floarea Calota, Laura Lavric, Angelica Stoican, Niculina Stoican, Traian Jurchela, Zinaida Bolboceanu, Ionică Minune, Ionică Moroșanu, Școala de folclor, Adrian Daminescu, Lora, Connect-R și Liviu Teodorescu sunt artiștii alături de care renumitul cuplu va contura, la superlativ, spectacolul “Inimioară cu dor mult”🇹🇩.
„Dat fiind faptul că, în această perioadă, evenimentele s-au reprogramat, din cauza Coronavirus, am reușit sa schimbăm data spectacolului de la Sala Palatului, pentru 16 septembrie 2020. Evenimentul “Inimioară cu dor mult”, organizat de SPRINT MEDIA, garantăm că va fi de zile mari, pentru că vom avea, alături, familia noastră Valahia, dar și invitați de marcă – Folclor la rang de artă. Vă așteptăm în număr cât mai mare!”, declară Lavinia Goste.

Lavinia Goste este considerată a fi una dintre vocile care promovează, la nivelul cel mai înalt, folclorul și, fără îndoială, v-a marca istoria cântecului românesc. Cu un timbru vocal excepțional, poate trece cu ușurință de la piese tradiționale românești la piese canto clasic sau la romanțe, ajungând, prin multă muncă, un etalon în muzica populară, dar și un artist desăvârșit. Lavinia Goste a crescut înconjurată de cântecele și tradițiile românești. În copilărie, asculta fascinată piesele pline de învățăminte ale părinților ei, adunate de prin satele ardelene. Iubirea pentru tradițiile autentice românești și dorința de a o împărtăși cu generațiile viitoare, au făcut din Lavinia, în afară de o cântăreață magistrală, și un autor prolific de cântece tradiționale românești. Pornind de la materialele etnografice și folclorice existente, Lavinia, ca un adevărat culegător de folclor, le-a îmbogățit cu texte păstrate de bătrânii satului pe cale orală, dându-le o aură modernă, păstrând însă filonul autentic tradițional și contribuind la paginile moderne ale istoriei folclorului românesc.
Marius Zorilă, absolvent al Universității de Muzică din București, secția interpretare muzicală și fost lector al Școlii Militare de Muzică, a lasat haina militară pentru bagheta de dirijor, dedicandu-se, in totalitate carierei de dirijor. Acesta a reușit performanța de a deveni cel mai tânăr dirijor din peisajul autohton – pe  lângă a fi și un instrumentist matur și un orchestrator expresiv, profesor și compozitor. Susține acompaniamentul la cele mai importante festivaluri de folclor din țară, punând în scenă nu doar folclor național, ci și internațional – proiect original, ambițios și de anvergură!
Lavinia Goste si Marius Zorila vă invită cu emoție în suflet la evenimentul extraordinar de celebrare a folclorului românesc „Inimioară cu dor mult”, în data de 16 septembrie 2020, la Sala Palatului. Acompaniați de cea mai tânără orchestră din țară – Orchestra Națională Valahia, condusă de Marius Zorilă, alături de invitați de marcă, în Sala Palatului vor răsuna piesele preferate „Inimioară cu dor mult”, „Floare roșie de mac”, M-o muscat badea de buza”, „Vai de mine mult dor duc”, și multe alte piese, piese pe care le veți descoperi pe albumul ce poartă numele evenimentului, lansat cu acest prilej.
Într-o societate aflată tot timpul în mișcare, uneori, tradițiile și valorile autentice au de suferit, sau își pierd din importanța de altădată. Firul istoriei cântecului popular, însă, continuă să se descrie prin acei oameni care, cu dăruire și devotament, duc adevăratul spirit românesc mai departe, îmbogățindu-l, în același timp, cu un suflu nou și proaspăt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s