Autismul și povestea din spatele acestui diagnostic crunt

Pentru orice părinte, anunțul că are un copil care suferă de o formă de autism înseamnă o grea lovitură și adaptarea la o nouă viață, plină de provocări. La toate acestea se adaugă căutarea îndelungă a celor mai bune terapii și a celor mai buni terapeuți care să îl ajute pe copil să evolueze. În Bucurețti, Alexandra Dreghiciu a înființat un Centru pentru copii speciali, dar și pentru a veni în sprijinul părinților acestor mici eroi. 

Din dragoste pentru cei mici și inspirată de propria poveste, Alexandra a deschis  THE STORY OF AUTISM. Terapeuți pricepuți, cu abilități excepționale, sunt dedicați 100% copiilor și îi ajută să evolueze. În cadrul programului “make a friend” copiii tipici sunt voluntari inimoși care vin să îi sprijine pe prietenii lor cu nevoi speciale să socializeze, să se joace, să râdă și să își trăiască copilăria. Pentru că, spune Alexandra, aceasta este cea mai sigură modalitate de a-i face pe copii speciali să se simtă acceptați și iubiți. La The Story of Autism se pune accent pe socializarea cu alți copii, tipici. De ce? “Pentru că atunci copiii speciali copiază foarte mult, iar șansele de recuperare cresc. Jocurile de rol sau jocurile imitație sunt cele mai bune terapii, pe lângă terapia ocupațională, kinetoterapia, logopedia și altele. Dar cea mai bună terapie este joacă în familie, alături de cei dragi…. e o terapie care nu da greș niciodată”, spune Alexandra Dreghiciu. Există multe situații în care un copil tipic poate să ajute mai mult decât 10 terapeuți, deoarece energia acelui copil nu o regăsim niciodată într-un adult.

De la Make a friend la…after school inedit

Pe lângă programele speciale dedicate copiilor, Centrul are pregătit și un program atipic de after school bazat mai puțin pe teme și mai mult pe dezvoltare personală. “Punem accent pe activități de grup (arte- la arte avem un băiat special cu idei multe și cu un talent aparte, inclusiv la copii, muzică în mai multe stiluri și diferite instrumente- pian , handpan- la fel o echipă minunată, oameni speciali și cu o energie aparte, copiii au nevoie de oameni speciali, la fel că și ei). Facem terapie ocupațională, logopedie, kinetoterapie, avem și un program special dedicat adulților””, spune Alexandra Dreghiciu.

The Story of Autism înseamnă 100% implicare și dedicare. Înseamnă o muncă făcută din pasiune și dorința de a face bine. Părinții îl pot gasi pe https://www.facebook.com/thestoryofautism/?ref=br_rs sau pe https://www.storyofautism.ro/

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s