Artă de 300.000 de euro, scoasă la licitație online!

Vânzarea de artă se mută online! Măsurile excepționale care ne forțează la autoizolare duc la organizarea primei licitații de artă 100% online!

Vremurile excepționale au nevoie de măsuri excepționale. O casă de licitații din București s-a gândit cum să facă posibilă achiziționarea de artă chiar și în vremuri de pandemie. În urma interesului crescând al colecționarilor, casa de licitații a organizat, cu ajutorul unei firme IT, o  platformă online care permite licitarea de acasă a operelor de artă dorite. Organizatorii aduc astfel licitația la un click distanță! Urmărind obiectivul declarat de a promova și susține arta românească, Casa Vikart îi aduce pe iubitorii de artă și colecționarii mai aproape de  operele de artă prin simpla descărcare a aplicatiei din AppStore sau GooglePlay.

Mai exact, pe 9 mai de la ora 11.00, o licitație inedită va avea loc. Nu va avea public, doar comisarul de licitații Alin Comșa va fi în sala de licitații, însoțit de ciocanul care marchează adjudecarea unei opere de artă. Peste 300.000 de euro costă tablourile scoase la licitație în cadrul unui Dialog între generațiile de artiști, iar lupta între colecționari se va duce 100% online! Sau prin telefon. Licitația va fi susținuță exclusiv online!

Pe  platforma online special creată pentru licitatie, platforma Vikart, se află lucrări semnate de mari artiști români, precum: Alexandru Ciucurecu, Victor Brauner, Corneliu Baba, Iosif Iser, Ion Irimescu, Milița Petrașcu, Marius Bunescu, Nicolae Vermont, Horia Bernea, Ștefan Câlția, Constantin Piliuță, Felix Aftene, Dan Hatmanu, Ion Pacea, Vladimir Șetran, Sorin Ilfoveanu, Jules Perahim, Mircea Roman, Virgil Scripcariu, Vasile Grigore, Ion Iancuț și mulți alții.

Cel mai scump tablou scos la licitație „Doi prieteni interbelici. Medi Dinu văzută de Victor Brauner. Victor Brauner văzut de Medi Dinu” are preț de pornire de 16.000 de euro.

Catalogul licitației Dialog se găsește pe site-ul Vikart și poate fi descărcat în format pdf de pe pagina vikart.ro

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s