Săptămâna speranţei şi a muzicii, la TVR

Miercuri 13, joi 14 şi sâmbătă, 16 mai TVR transmite, pentru prima dată în istoria sa, două evenimente muzicale unice la nivel naţional şi internaţional.

De două luni, omenirea şi-a încetinit ritmul de viaţă şi de activitate. Distanţarea socială a adus cu ea nu doar izolarea, ci şi anularea unor evenimente majore, planetare:  Campionate Mondiale, Jocuri Olimpice, concursul Eurovision.

Românii, la fel ca oamenii de pe toate continentele, au fost şi ei afectaţi dar cu toţii sperăm că cea de-a doua jumătate a lunii mai va aduce startul procesului de revenire la normal.

Este motivul pentru care numeroşi artişti din România au ales să marcheze această mult aşteptată încheiere a izolării cu un spectacol în premieră pentru Televiziunea Română.

Miercuri 13 şi joi, 14 mai, de la ora 22:00, la TVR1 zeci de artişti de top din România vă invită să „Deschideţi poarta soarelui” pentru a primi în case şi în suflete cele mai frumoase piese din repertoriul lor. Filmat în condiţii de izolare, acasă sau în studioul propriu, fiecare act artistic va aduce publicului un moment special. Inspiraţi de mesajul de unire şi solidaritate al melodiei „Deschideţi poarta soarelui” peste 70 de interpreţi vor cânta imnul show-ului.

Săptămâna speranţei şi a muzicii nu se putea încheia fără un eveniment care ar fi trebuit să se desfăşoare în 16 mai: finala concursului internaţional Eurovision. Aşteptat şi urmărit pe toate continentele, concursul a fost anulat în acest an, dar organizatorii au decis să ofere publicului, în această dată, un spectacol Eurovision unic, în premieră.

La fel ca şi concursul tradiţional, spectacolul „Eurovision: Europe shine a light”  va fi transmis simultan de către televiziunile publice din peste 40 de ţări. Artiştii care ar fi trebuit să urce în acest an pe scena de la Rotterdam vor fi prezenţi în spectacol fără să se deplaseze de acasă. Muzica va fi liantul care va uni telespectatorii de pretutindeni cu artiştii din acest an, dar şi cu mulţi artişti din anii precedenţi – într-un eveniment unic pentru întreaga istorie de peste 60 de ani a Eurovision. La finalul show-ului, întregul continent va străluci, iar edificii reprezentative ale fiecărei capitale vor fi iluminate, într-un mesaj comun al speranței și solodarității.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s