Dubai la lumina răsăritului și a apusului

De la apusurile instagramabile, contemplatul răsăriturilor din vârfurile munților sau trezitul dimineața devreme pentru a putea admira panorama plajelor scăldate în lumină aurie, turiștii care vizitează orașul Dubai se pot bucura de răsărituri spectaculoase și amurguri vibrante într-o multitudine de locații celebre. Turiștii pot surprinde răsăritul dintr-un într-un balon cu aer cald, pot sări cu parașuta peste oraș la apus sau pot admira primele raze de soare din cea mai înaltă clădire din lume. Luând în calcul vremea perfectă de afară, este un prilej ideal pentru a evidenția cele mai bune locații și moduri în care puteți surprinde răsăritul sau în care vă puteți bucura de un apus spectaculos, specific orașului Dubai.

Locații recomandate pentru răsărit

  1. Kite Beach

Această întindere de nisip auriu înconjurată de Burj Al Arab este cea mai potrivită locație în aer liber pentru iubitorii de plajă, dornici să prindă răsăritul afară. Bucurați-vă de o baie în mare dimineața devreme, alegeți dintr-o serie de sporturi nautice care includ paddle boarding, kite surf sau jet ski sau pur și simplu plimbați-vă de-a lungul pistei de 10 kilometri.

Vizitați lacurile Al Qudra, o oază deșertică retrasă, la doar 30 de minute de mers cu mașina de centrul orașului, pentru a vă delecta cu peisaje fascinante ce oglindesc răsăritul deșertic. Această destinație populară de eco-turism este ideală pentru cei care doresc să întâlnească păsările locale și să se reconecteze cu natura.

Lasă-te fascinat de cele 124 de etaje ale Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume. Oferind o experiență unică de yoga la 465m deasupra solului, cei care se trezesc devreme pot surprinde o panoramă impecabilă a primelor raze strălucitoare care îmbracă orașul ce li se așterne la picioare.

Dacă sunteți în căutare de aventură, mergeți în mijlocul Munților Hajar din Hatta și faceți drumeții de-a lungul uedurilor șerpuitoare de la poalele acestora. La mai puțin de 90 de minute de mers cu mașina de centrul orașului Dubai, cei mai aventuroși se pot bucura de răsărit în timp ce fac drumeții prin cel mai mare parc național din Dubai.

  • Paddleboarding în jurul Palm Jumeirah
    Combinând cele mai bune exerciții cu razele blânde ale soarelui, închiriați un paddleboard pentru o dimineață liniștită pe apă, care să vă permită să admirați razele aurii strălucind peste mare.

Locații recomandate pentru a vă bucura de apus

  1. Traversarea canalului Dubai Creek cu barca abra

Descoperiți orașul Dubai într-o lumină complet nouă și luați unul dintre numeroasele „taxiuri de apă”, cunoscute sub numele de abras, care traversează agitatul Dubai Creek.  Descoperiți cartierele Creekside din Bur Dubai și Deira de-a lungul cărora a fost înființat orașul și prindeți apusul strălucitor care se revarsă peste clădirile uimitoare, plasare la granița dinte jumătatea istorică și cea modernă a orașului.

  • Beach House, Anantara, Palm Jumeirah
    Acest restaurant și lounge situat pe plajă, cu o atmosferă degajată, reprezintă cea mai bună alegere pentru o după-amiază lungă și relaxantă. Cu vedere la Palm Jumeirah, apusul soarelui transformă terasa într-un lounge reconfortant, de poveste.
  • Skydive Dubai

O săritură cu parașuta în tandem, în lumina ruginie a în apusului de soare, la renumitul Skydive Dubai, este o experiență pentru cei cu adevărat curajoși. Experimentați o cădere liberă palpitantă, pe care cu siguranță nu o veți uita, în timp ce soarele începe să apună peste imaginea pitorească a orizontului orașului.

Fiind cea mai înaltă roată din lume, Ain Dubai, situată pe insula Bluewaters, va oferi vederi panoramice asupra întregului orizont al orașului Dubai. Va fi o modalitate ideală de a urmări modul spectaculos în care apune soarele de-a lungul coastei, orizontului impresionant al Dubai Marina și reperelor faimoase, printre care Burj Al Arab, Palm Jumeirah și Burj Khalifa.

Cea mai mare fântână din lume se întinde pe 14.000 de metri pătrați de apă marină și pune în evidență imaginea orașului Atlantis, situat pe insula Palm.  Pointe, promenada cu peste 100 de restaurante și magazine din Palm Jumeirah, este o locație amplasată pe malul mării, ideală pentru a privi apusurile de soare vibrante de lângă cele mai spectaculoase fântâni, menționate și în cartea Recordurilor.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s