Artistul britanic Sacha Jafri, locat în Dubai, stabilește oficial titlul Guinness World Records ™ pentru „Cea mai mare pânză de artă” din lume

• Pânza record a lui Jafri, „Călătoria umanității”, are o dimensiune de peste 17.000 de metri pătrați (17.176,6 metri pătrați) și a fost creată în sala de bal de la Atlantis, The Palm în timpul lockdown-ului  Covid-19

• Jafri a lucrat șapte luni, 20 de ore pe zi, cu utilizarea a 1.065 pensule și 6.300 litri de vopsea

• Proiectul a avut o acoperire globală la peste 2,5 miliarde de persoane din întreaga lume

• Joi, 25 februarie 2021, va avea loc dezvelirea oficială regală a tabloului la Atlantis, The Palm

• Proiectul își propune să strângă 30 de milioane de dolari (USD) pentru a ajuta la schimbarea vieții celor mai nevoiași copii din cele mai sărace regiuni ale lumii, cei mai afectați de consecințele Pandemiei COVID-19

• Partenerii de caritate din proiect includ Dubai Cares, UNICEF, UNESCO, The Global Gift Foundation, UNHCR împreună cu Guvernul EAU

Artistul și filantropul britanic Sacha Jafri a stabilit oficial titlul Guinness World Records ™ pentru „Cea mai mare pânză de artă” din lume, cu pictura sa „Călătoria umanității”. Cu peste 17.000 de metri pătrați (17.176,6 metri pătrați), Guinness World Records ™ a confirmat recordul.

Sacha, unul dintre cei mai celebri artiști ai timpului nostru, a reușit să ajungă la peste 2,5 miliarde de oameni din întreaga lume prin această piesă de artă care a presupus o muncă de șapte luni, 20 de ore pe zi, pentru a fi finalizată. El a folosit 1.065 pensule și 6.300 litri de vopsea pentru a crea pictura extraordinară.

Pictura lui Sacha Jafri, „Călătoria umanității”, descrisă acum ca o „Capela Sixtină Modernă”, cu proiectul său „Humanity Inspired”, este considerată cea mai mare inițiativă socială, artistică și filantropică la nivel mondial din istorie și este susținută de peste 100 de vedete din lista A. Creat în Atlantis, sala de bal The Palm, care a fost transformată în studioul artistului, unde Sacha a petrecut o perioadă de 28 de săptămâni din martie până în septembrie în timpul lockdown.

Sacha Jafri comentează recordul său mondial și inițiativa sa curajoasă: „A fost o onoare să primesc titlul Guinness World Records ™ pentru tabloul meu„ Călătoria umanității ”. Acesta este doar începutul călătoriei „Humanity Inspired”. „Umanitatea inspirată” și „Călătoria umanității” sunt mult mai mult decât o pictură, este inițiativa mea pentru o schimbare socială adevărată prin inimile, mințile și sufletele copiilor lumii – o trambulină pentru un viitor mai bun pentru întreaga umanitate. ”

„Dacă o persoană poate petrece 20 de ore pe zi (cu patru ore de somn) timp de șapte luni continuu, creând o pictură de peste 17.000 de metri pătrați pe cont propriu, imaginați-vă ce ar putea face împreună 7,5 miliarde de oameni dacă am opri prostia discriminării, a judecății și agenda. O lume, un singur suflet, o singură planetă. “

„The Largest Art Canvas este un disc pe care l-am acceptat de Sacha”, a declarat Shaddy Gaad – Senior Marketing Manager (MENA) la Guinness World Records. „Suntem încrezători că cauza umanitară din spatele realizării este una care îi va inspira pe oameni. Îl felicităm pe el și pe cei implicați în această realizare extraordinară și suntem bucuroși să îi declarăm ca fiind oficial uimitori ™. ”

De când s-a mutat din sala de bal Atlantis, această pictură monumentală „Călătoria umanității” a fost împărțită în pânze numerotate, semnate, catalogate și încadrate. 70 de piese încadrate individual din „Călătoria umanității” vor fi vândute în patru licitații în 2021, fondurile fiind strânse pentru inițiative caritabile în sectoarele educației, conectivității digitale, asistenței medicale și salubrizării; în parteneriat cu Dubai Cares, UNICEF, UNESCO, Global Gift Foundation, UNHCR, împreună cu Guvernul EAU.

Dezvelirea regală

Pe 25 februarie, această capodoperă revine la locul în care a fost creată, enorma sală de bal Atlantis de 2100 de metri pătrate. Aceasta va fi prima dată când pânza este „reunită”, deoarece fiecare piesă încadrată va fi asamblată, recreând pictura originală.

„Suntem încântați că proiectul extrem de inspirațional al lui Sacha Jafri, Humanity Inspired, a stabilit oficial titlul Guinness World Records ™ ️ pentru„ The Largest Art Canvas ”din lume. Atlantis, The Palm a fost onorat să îl găzduiască pe Sacha în incinta noastră, unde a creat această monumentală capodoperă și așteptăm cu nerăbdare să-l invităm înapoi la marea dezvelire. De asemenea, susținem eforturile sale de a strânge 30 de milioane de dolari SUA pentru a ajuta la schimbarea vieții celor mai nevoiași copii din cele mai sărace regiuni ale lumii, cei mai afectați de consecințele Pandemiei COVID-19. Acesta este un proiect aproape de inimile noastre și îi dorim tot ce este mai bun în următoarea etapă a călătoriei sale ”, a declarat Tim Kelly, vicepreședinte executiv și director general, Atlantis Dubai.

Cu platforme speciale de vizionare și un labirint prin care pictura poate fi vizualizată, dezvăluirea regală promite să fie un moment propice pentru a fi văzut de câțiva selectați, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

Cu spectacole speciale ale unora dintre cele mai mari talente ale lumii, inclusiv cântăreața, compozitoarea, actrița și activista, Leona Lewis, judecătorul X Factor, al cărui hit impresionant „Bleeding Love” a petrecut 7 săptămâni pe locul 1 în 30 de țări, evenimentul va fi cu siguranță o sărbătoare a speranței, culturii și inspirației.

Președinte de onoare al Global Gift Foundation, actriță și filantrop, Eva Longoria a spus: „Eu și Maria, împreună cu„ Global-Gifters ”, și partenerii noștri de la UNICEF și Dubai Cares, ne simțim onorați să facem parte din„ We Stand Together United – Humanity Inspirat, „continuând relația noastră pe termen lung cu Sacha Jafri”. Eva Longoria a mai adăugat: „Sacha a strâns peste 60 de milioane de dolari pentru cele mai notabile cauze din întreaga lume, inclusiv a noastră, și suntem încântați să colaborăm la acest proiect important”.

Fondatoarea Global Gift Foundation, Maria Bravo a exprimat modul în care „De mulți ani, Sacha și-a împrumutat timpul și talentul și energia incredibile pentru a ne ajuta să strângem fondurile necesare în sprijinul Fundației Global Gift și, prin urmare, pentru un număr mare de ONG-uri internaționale din întreaga lume. Realizarea lui Sacha în stabilirea recordului mondial Guinness pentru „Cea mai mare pânză de artă” în numele filantropiei este monumentală și spune multe despre generozitatea și bunătatea sa. Efortul din spatele acestui proiect este imens, dar va însemna că putem face cu adevărat o diferență tangibilă pentru copiii care au nevoie din întreaga lume. Eu, Eva și toți donatorii noștri globali abia așteptăm să văd personal această piesă de artă simbolică și istorică! ”

Inițiativa caritabilă a lui Jafri, „Humanity Inspired”, care face parte din inițiativele globale ale Alteței Sale șeicul Mohamed bin Rashid Al Maktoum, își propune să strângă peste 30 de milioane de dolari (USD), este impregnată de viziunea sa de a conecta oamenii pentru o lume mai conștientă și mai empatică, post pandemia COVID-19. Sacha se angajează să sprijine remodelarea viitorului educației prin conectivitate globală, precum și să ofere fonduri, infrastructură și sprijin pentru asistență medicală și salubrizare în cele mai sărace regiuni ale lumii. Fundația Global Gift, UNESCO, UNICEF și Dubai Cares sunt beneficiari și își concentrează eforturile filantropice asupra lucrărilor de urgență COVID-19 de urgență prin diverse campanii din întreaga lume.

Din februarie până în mai 2021, piese selectate din „Călătoria umanității”, împreună cu celebra „colecție retrospectivă de 18 ani” a lui Jafri vor fi expuse la cea mai mare galerie din Emiratele Arabe Unite, Galeria Leila Heller, care se află în Alserkal Avenue, Dubai. Galeria este condusă de galerista de renume internațional Leila Heller, care este, de asemenea, cunoscută pentru faimoasa ei galerie din New York, care prezintă lucrări de Andy Warhol, Richard Prince, Jeff Koons, Keith Haring și Tony Cragg.

Despre Sacha Jafri

Acum recunoscut pe scară largă ca unul dintre cei mai influenți artiști din lume, pictorul britanic (cu sediul în principal în Londra, cu studiouri în Londra, New York, Singapore și Dubai), Sacha Jafri a strâns puțin peste 60 de milioane de dolari SUA din vânzarea operei sale în ultimii 18 ani, pentru cele mai demne și notabile cauze, campanii și fundații caritabile.

Jafri a fost cel mai tânăr artist din istorie (la 42 de ani) căruia i sa oferit un turneu retrospectiv de 18 ani (vizitând 30 de orașe din 24 de țări de pe toate cele cinci continente ale lumii), lucrările sale fiind prezentate în cele mai proeminente instituții de artă din întreaga lume. globul. Lucrarea lui Jafri se vinde acum în mod regulat între 2-4 milioane de dolari SUA, „Virat Kohli Painting” (care sărbătorește oficial cariera celui mai mare căpitan de cricket din India) devenind cel mai scump tablou sportiv vândut vreodată de un artist în viață atunci când a fost vândut la licitație Londra pentru 2,9 milioane Lire (4,5 milioane USD). Colecționarii lui Jafri includ nume mari precum: Familia conducătoare din Emiratele Arabe Unite, Familia Regală Britanică, Sir Richard Branson, Sir Paul McCartney, ASR Principele William (Ducele de Cambridge), David Beckham, Eva Longoria, George Clooney, Bill Gates, Carlos Slim , Simon Cowell, Huda Kattan, Roger Federer, Ronaldo, Eric Clapton, Deepak Chopra, Sir Terence Conran, Sir Paul Smith, Oprah Winfrey, Leonardo DiCaprio, Sachin Tendulkar, Virat Kohli, Sonam Kapoor, printre mulți alții.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s