Gabriel Toncean: “Pentru a ne putea reîntâlni toți iubitorii fitness-ului în săli, trebuie să ne vaccinăm!

 800.000 de romani si 4500 de businessuri sufera din cauza inchiderii salilor de fitness in multe locuri din tara. Sportul, atata de important pentru sanatatea fizica si mentala a populatiei are interzis de la autoritati. Gabriel Toncean, seful Federatiei Romane de Culturism si Fitness crede ca efectele acestior decizii asupra romanilor se vor vedea in timp si ca este necesara redeaschiderea urgenta a salilor de fitness. EXCLUSIV

  1. Cât de greu este pentru un sportiv de performanță să nu aibă acces la sala de antrenament?

Pentru un sportiv de performanță lipsa bazei de antrenament este echivalentă cu pierderea unei medalii. Cu toate că am mare încredere în sportivii Federației Române de Culturism și Fitness, îmi este tare teamă că la Campionatul European care va debuta în 12 mai vom obține foarte puține trofee, ținând cont de faptul că am suferit enorm din punct de vedere organizatoric.

2. Cum ați cataloga decizia autorităților de a închide sălile?

O decizie aberantă și discriminatorie! Mă tot întreb oare pe ce s-au bazat cei din Ministerul Sănătății atunci când au spus că vom închide sălile de fitness?! Și oare, spre exemplu, de ce sălile de fitness și nu transportul în comun, unde oamenii nu respectă nici cea mai normă de protecție.

3. Cât de ridicat e riscul de infectare în sală?

Atâta timp cât în mai mult de un an nu a fost declarat nici măcar un focar de infecție, pot spune că riscul este minim, aproape nul! Ca să nu mai vorbim de investițiile făcute de administratorii sălilor după primul val, când autoritățile au impus o serie de măsuri în vederea prevenirii pandemiei.

4. Cum va antrenați?

Pffff…. Cum putem și….pe unde putem! Sperăm să ne întoarcem cât de curând la o viață normală și implicit în sălile de sport unde mulți dintre noi ne găsim liniștea și echilibrul.

5. Cât de importantă este mișcarea penru români?

Anul 2019 mi s-a părut unul fantastic din punct de vedere al activităților sportive în rândul românilor! Am sesizat o creștere incredibilă în sălile de fitness și mai îmbucurător, o mulțime de săli noi deschise! Ceea ce a urmat știm, urmează să vedem ce ne așteaptă în continuare. Cert este că românii iubesc sportul.

6. Ce mesaj aveți pentru iubitorii fitnessului și culturismului?

Părerea mea este că, pentru a ne putea reîntâlni toți iubitorii fitness-ului în săli, trebuie să ne vaccinăm! De asemenea reamintesc: sportul protejează, nu contaminează. 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s