Fascinantul Dubai

În 30 de ani, orașul Dubai a devenit o destinație de vacanță gazdă a numeroase culturi, cu un aer cosmopolit foarte bine conturat. Fondat inițial în 1833 ca o mică așezare piscicolă, orașul avea să se transforme între anii 1980 – 1990 într-o destinație turistică de talie mondială.

 • Gradul de creștere a populației EAU este unul dintre cele mai mari din lume. În 1965, populația EAU era de 150.000 de locuitori, iar în 2020 aceasta a ajuns la peste 9 milioane de oameni, dintre care mai bine 3,4 milioane de locuitori trăiesc în Dubai.
 • Dubai se clasifică în mod constant drept unul dintre cele mai sigure orașe din lume pentru locuit și vizitat. Într-adevăr, în National Agenda Index 2019, 96,1% dintre cetățenii Emiratelor Arabe Unite declară că se simt în siguranță la ei acasă, ceea ce clasează din nou orașul Dubai în topul celor mai sigure orașe din lume.
 • Înainte de turism și petrol, în secolul al XIX-lea, Dubai și-a obținut veniturile din căutările de perle, organizând în Dubai Creek peste 300 de demonstrații de scufundări ale căutătorilor de perle.
 • Poliția orașului Dubai are o flotă de super mașini, printre care se regăsesc și Aston Martin, Bentley Continental GTS, Ferrari și Lamborghini. Totodată, orașul apare menționat în Cartea Recordurilor pentru cea mai rapidă mașină de poliție în folosință – un Bugatti Veyron de 409 kmh.
 • Populația din Dubai este una dintre cele mai digitalizate din lume din lume. 98,98% din populația EAU este activă pe rețelele de socializare, conform Global Media Insight.

Atracții

 • În Dubai se regăsește cel mai mare parc tematic interior din lume la IMG Worlds of Adventure, care se întinde pe 1,5 milioane de metri pătrați – echivalentul a 28 de terenuri de fotbal. Parcul tematic oferă senzații tari pentru întreaga familie, punând la dispoziția vizitatorilor un roller coaster, experiențe 4D și spații dedicate pasionaților de aventură.
 • Bollywood Sky Flyer, situat în primul parc cu tematică Bollywood din Dubai Parks & Resorts, este cel mai mare leagăn din lume. Acesta oferă o plimbare palpitantă de 140 de metri în care veți putea experimenta atât senzația zborului cu deltaplanului, cât și pe cea a legănatului!
 • Luați-vă zborul de unul singur prin orizontul Marina pe cea mai lungă tiroliană urbană din lume, Linia X, sau provocați o persoană apropiată să își încerce nervii. Platforma înaltă de 170 de metri oferă zboruri deasupra uscatului și a apei, de la Amwaj Towers până la Dubai Marina Mall, cu viteze de până la 80 km/oră.
 1. Dubai găzduiește cel mai mare Parc VR din lume, situat în Dubai Mall. Această destinație dedicată pasionaților de realitate virtuală oferă peste 25 de posibilități de plimbare și atracții turistice.
 2. Dubai găzduiește cel mai mare acvariu suspendat, Acvariul din Dubai, cu o capacitate de 10 milioane de litri. Situat în Dubai Mall, vizitatorii pot explora peste 140 de specii diferite de animale acvatice mergând printr-un tunel, scufundându-se printre acestea sau făcând un tur unic cu barca de sticlă. Acvariul Lost Chambers situat în emblematicul Atlantis, The Palm, reprezintă cel mai mare acvariu din Emiratele Arabe Unite, cu peste 65.000 de animale marine din 250 de specii. Vizitatorii se pot apropia de speciile incredibile vizitând acvariul și explorând toate cele 21 de expoziții, participând la o clasă de yoga „subacvatică” sau luând masa la romanticul restaurant Ossiano, în timp ce pisicile de mare, rechinii și peștii înoată chiar lângă masa lor.

Monumente

Burj Khalifa se mândrește cu cele mai rapide lifturi din lume, deplasându-se cu 10m pe secundă și durând doar un minut ca liftul să ajungă la puntea de observație de la etajul 124. Dubai Mall este unul dintre cele mai mari centre comerciale din lume, acoperind peste 12 milioane de metri pătrați, echivalentul a 200 de terenuri de fotbal.

Drumul Sheikh Zayed are o lungime de aproape 555 km (347 mile), ceea ce îl face cel mai lung drum din EAU.

Este extins pentru a parcurge peste 75 de km din oraș și va fi o modalitate excelentă de a explora orașul Dubai, linia acestuia unind punctele Burj Khalifa, Palm Jumeirah și Dubai Marina. 

În 2016, metroul din Dubai a fost înregistrat în Cartea recordurilor drept cel mai lung metrou care nu necesită șofer din lume.

Expo 2020 Dubai

 1. Organizatorii Expo 2020 construiesc o megastructură care să găzduiască evenimentul. Aceasta va fi una dintre cele mai mari din lume, cu o lungime de 4 km și o lățime de 1,8 km. Acesta va acoperi o suprafață de 220.000 mp – la fel ca Grand Central Station din New York. 90% dintre materialele de construcție utilizate pentru ridicarea clădirilor pentru Expo 2020 vor fi refolosite.

Hoteluri și clădiri

 1. Dubai găzduiește în prezent peste 200 de zgârie-nori și peste 915 clădiri de o înălțime impresionantă. Dubai World Trade Center, construit în 1979, a fost cea mai înaltă clădire din Dubai până în 1999, măsurând 184 m înălțime. Astăzi aceasta este eclipsată de Burj Khalifa, a cărei înălțime atinge 828m.
 • Cele mai înalte hoteluri de patru și cinci stele din lume sunt ambele în Dubai. Gevora este cel mai înalt hotel din lume, având o înălțime de 358 de metri, iar JW Marriott Marquis este cel mai înalt hotel de cinci stele din lume, atingând înălțimea de 355 metri.
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s