PRIMA OPERĂ OFICIALĂ DE ARTĂ PE LUNĂ

Selenian s-a alăturat Spacebit și Astrobotic și s-au asociat cu NASA CLPS, pentru a trimite pe Lună prima operă oficială de artă și o colecție caritabilă NFT-uri alcătuită din cinci exemplare – prima misiune artistică oficială din istorie, programată pentru 2022.

Prima operă oficială de artă intitulată „We Rise Together – with the Light of the Moon”, creată de artistul britanic contemporan Sacha Jafri, va fi trimisă pe Lună cu ajutorul Selenian, o companie inovatoare, specializată în curarea artei în spațiu, și Astrobotic, o companie spațială comercială, în asociere cu NASA, în cadrul inițiativei Commercial Lunar Payload Services cunoscută sub denumirea de NASA CLPS. Destinația de aselenizare va deveni ulterior un reper al patrimoniului mondial conservat pentru eternitate.

Jafri a folosit drept pânză o placă din aluminiu suflată cu aur, de calitate aerospațială, astfel încât creația artistică să facă față pe deplin condițiilor lunare și să reziste veșnic pe Lună.

Lucrarea inovatoare a lui Jafri va fi amplasată pe suprafața Lunii și va reprezenta punctul de lansare al unei colecții caritabile de NFT, alcătuită din cinci exemplare. Originala creație va dăinui în pustietatea Lunii și va emana energie înapoi spre Pământ. Pentru a comemora fiecare etapă a misiunii se vor lansa cinci NFT-uri. Ele vor surprinde lansarea rachetei și pătrunderea acesteia în stratosferă, navigarea în jurul Pământului, catapultarea pe Lună, aselenizarea la destinație și moștenirea culturală pe care o oferă această operă de artă care va rămâne etern pe Lună.

Pe lângă cele menționate anterior, proiectul include și 88 de inimi unice care vor zbura spre Lună și care vor fi lansate sub denumirea de „NFT Moonheart” ale lui Jafri.

Creația lui Jafri „We Rise Together – with the Light of the Moon” va fi amplasată împreună cu încărcăturile științifice utile ale NASA și alte instrumente și tehnologii.

De curând, lucrarea lui Jafri, The Journey of Humanity, proiect caritabil – care deține recordul mondial Guinness pentru cea mai mare pictură pe pânză din lume – a devenit al doilea cel mai scump tablou vândut vreodată la licitație de un artist în viață, atingând prețul de 62 de milioane de dolari americani, în martie 2021. Jafri a strâns mai mulți bani pentru fundații caritabile decât orice alt artist din istorie și a fost premiat de Națiunile Unite pentru efortul său umanitar. 

Misiunea prevede, de asemenea, lansarea seriei Cryptonaut a lui Jafri – 10.000 de criptonauți inspirați din picturile originale ale lui Sacha Jafri, care urmează să fie prezentați înainte de lansare.

Angajamentul lui Jafri față de activitatea umanitară continuă ca parte a acestei misiuni, iar un procent din fondurile strânse în urma aselenizării creației sale vor fi redirecționate către organizații caritabile care se concentrează pe patru probleme majore ale lumii de astăzi – Egalitate pentru Toți, Sustenabilitate, Educație și Sănătate.

Sacha Jafri, artist global și umanitar: „Viitorul nostru nu se bazează pe tehnologie, viitorul nostru se sprijină pe umanitate; lumea viitorului este fondată pe expresie și îmbrățișare. Deși tehnologia va fi omniprezentă, motorul noii lumi este umanitatea. Amplasarea operei mele de artă pe Lună are ca scop reconectarea umanității la individ, unul cu altul, la creatorul nostru și, în cele din urmă, la „The Soul of the Earth”.  Sper la o omenire care vibrează la o frecvență mai înaltă, care îmbrățișează smerenia, înțelege puterea conștiinței universale, conștientizează fragilitatea planetei noastre și se conectează la frumusețea care ne înconjoară.”

Opera de artă va fi dezvăluită în carul unei conferințe de presă în Dubai, Emiratele Arabe Unite, în următoarele zece zile. Sacha Jafri și co-fondatorul Selenian – James Khazaei vor prezenta proiectul alături de reprezentanții NASA CLPS și Astrobotic Technology Inc.

Această misiune artistică va marca întoarcerea SUA pe Lună. Ultima misiune de aselenizare a SUA a avut loc în 1972, ca parte a programului Apollo. Spacebit se ocupă de realizarea acestei misiuni lunare în colaborare cu partenerii săi din SUA: Astrobotic Technology Inc. va furniza naveta lunară, iar United Launch Alliance va asigura utilajul de lansare. Misiunea va fi dusă la îndeplinire în cadrul primei misiuni comerciale a Astrobotic pe Lună, care livrează și primele încărcături utile (instrumente și experimente) ale inițiativei NASA Commercial Lunar Payload Services (CLPS).

NFT-urile (jetoanele nefungibile) sunt active digitale care pot fi achiziționate, comercializate, revândute sau afișate ca orice piesă de artă fizică.

Selenian este o companie privată cu sediul în Emiratele Arabe Unite care activează în domeniul artei spațiale. Scopul final al Selenian este de a facilita accesul artiștilor la proiecte de misiuni spațiale, inclusiv active de artă fizică și digitală, prin lucrări de artă, NFT-uri, tokenuri și Metaverse.

Sacha Jafri este un artist britanic (în vârstă de 45 de ani), descris drept „Pionierul realismului magic”. Acesta este cel mai tânăr artist din istorie care a avut un turneu mondial retrospectiv de 20 de ani. Jafri este, de asemenea, deținătorul recordului mondial pentru cea mai mare cantitate de NFT în ediție deschisă, vândute în mai puțin de un minut (cu lucrări în valoare de 2 milioane de dolari, vândute în doar 45 de secunde) și deținătorul recordului mondial Guinness pentru „Cea mai mare pictură creată vreodată pe pânză”. Pictura sa, „Journey of Humanity”, (de 1.672 m²) a fost creată în timpul izolării împotriva Covid-19 din 2021 și este descrisă acum drept „O Capelă Sixtină modernă”. Proiectul său caritabil „Humanity Inspired” a primit și el premiul pentru „Cel mai mare proiect social, artistic și filantropic din ISTORIE”. Picturile sale recente celebrează realizările lui Nelson Mandela, David Beckham, președintelui Barack Obama, Sir Alex Ferguson și ale Reginei Elisabeta a II-a. Prin vânzarea creațiilor sale, artistul a strâns peste 140 de milioane de dolari pentru organizații caritabile din întreaga lume.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s