Italia este țara preferată de români pentru vacanțe, alături de Regatul Unit, Spania și Grecia ca destinații de top

  • Italia, Regatul Unit, Spania, Grecia și Franța sunt top 5 țări către care românii călătoresc în această vară 
  • Orașele europene sunt în topul listei pentru rezervările de vacanță 
  • 13% dintre românii care utilizează Kiwi.com preferă să facă rezervări last minute și cumpără bilete cu 3 zile în avans sau mai puțin

Kiwi.com, una dintre cele mai importante companii tehnologice de călătorii, oferă date despre preferințele românilor pentru vacanțele din timpul verii, înregistrate pe platformă. 

Numărul total de rezervări din această vară depășește cu 70% nivelul de anul trecut. 

Italia, Regatul Unit, Spania, Grecia și Franța sunt în top 5 cele mai vizitate țări anul acesta, călătorii optând și pentru Germania, Austria sau Belgia. 

Orașele europene sunt și ele în topul listei de rezervări, Londra, Milano, Roma, Viena și Bruxelles fiind principalele 5. Călătorii au făcut rezervări și pentru Paris, Dublin sau Barcelona. 

Comparativ cu anul trecut, costul mediu al unui bilet de avion a crescut cu 7%, dar suma este cu 5,8% mai mică decât în 2019. Costul unui bilet depinde de durata zborurilor. 

Conform datelor furnizate de Kiwi.com, majoritatea românilor preferă să facă rezervări în avans. Mai exact, 37% dintre călători își rezervă vacanțele de la 3 săptămâni până la 2 luni înainte. 14% dintre ei preferă să rezerve între 2 și 4 luni în avans, pe când alți 14% își programează concediile cu o săptămână sau două înainte. Pe de altă parte, 8% sunt mai spontani și fac rezervări cu 4-6 zile înainte, în timp ce un procent de 13% preferă rezervările last minute și achiziționează bilete cu 3 zile, sau chiar mai puțin, în avans. 

„Nu e o surpriză că destinațiile europene sunt în topul listei pentru călătorii români: aceștia se bucură de concedii în țări cunoscute pentru vacanțe și orașe relativ apropiate de casă, având în vedere că beneficiază de flexibilitate și zboruri accesibile de durată mai scurtă. Ne bucurăm să vedem că apetitul pentru călătorii pe Kiwi.com a crescut cu 70% față de anul trecut și depunem eforturi pentru a oferi oamenilor soluții simple pentru deplasări, contribuind la o experiență de vacanță cât mai plăcută. Suntem surprinși să vedem că oamenii aleg Kiwi.com și pentru zboruri domestice, călătorind destul de des către capitală, demonstrând că numărul de evenimente din această vară a pus Bucureștiul pe harta orașelor de interes” spune Eliška Řezníček Dočkalová, Director Customer Experience la Kiwi.com

Referitor la timpul pe care românii îl petrec în vacanțe, din datele Kiwi.com reiese că aceștia sunt fani ai experiențelor de tip city break, având în vedere că 74% dintre ei stau până la 3 zile la destinație. 12% preferă vacanțe de la 4 până la 6 zile, în timp ce 12% petrec de la una la două săptămâni în destinațiile alese. 

*Datele privind rezervările pe Kiwi.com sunt extrase în perioada 1 ianuarie – 13 iulie pentru călătoriile efectuate între 1 iunie – 31 august ale fiecărui an. 

Despre Kiwi.com

Kiwi.com este una dintre cele mai importante companii tehnologice de călătorii, cu sediul în Republica Cehă și cu peste 1500 de angajați la nivel global. Algoritmul inovativ Virtual Interlining al Kiwi.com oferă utilizatorilor posibilitatea de a combina zboruri de linie cu cele low-cost într-un singur itinerariu.
Kiwi.com înregistrează zilnic 2 miliarde de verificări ale costurilor, analizând 95% din informațiile globale de zboruri pentru a oferi clienților opțiuni de rute și costuri pe care alte motoare de căutare nu le găsesc. 

Pe site-ul Kiwi.com sunt efectuate zilnic 100 de milioane de căutări și vânzări de peste 50.000 de locuri. 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s