Hatta, una dintre modalitățile captivante de a descoperi natura din Dubai. Ce aventuri de neuitat vă așteaptă

Frumusețea Dubaiului poate fi completată și de ceea ce oferă orașul Hatta, o regiune în care aventura poate fi descoperită prin cele mai fasicinante moduri.

La nici 100 de kilometri de Dubai se află un loc de vis care merită explorat. Dacă Dubaiul oferă un peisaj dintr-o lume îndepărtată, cum adesea putem vedea în filmele science-fiction, atunci Hatta este locul ideal pentru a face cunoștință cu minunățiile naturii pe care le putem găsi în Emiratele Arabe Unite.

Două dintre locațiile de top din Hatta sunt Parcul de Aventură Hatta (Hatta Wadi Hub) și Barajul Hatta (Hatta Dam).

Drumul din Dubai către Hatta este completat de peisaje încântătoare, lăsând în urmă zgârie-norii fascinanți și arhitectura futuristă pe care le oferă Dubaiul. La un moment dat, cu puțin timp înainte de a ajunge în Hatta, se zăresc impresionanții munți Hajar. Acolo este, de fapt, locul pe care toți cei care vor să ia o pauză de la viața de oraș trebuie să îl bifeze măcar o dată.

Cum știm că ne apropiem de Hatta? Este foarte simplu și foarte impresionant. Mai exact, prima priveliște pe care o vede orice vizitator când ajunge în Hatta este semnul uriaș cu acest nume în stil Hollywood care este amplasat pe lanțul muntos Hajar.

Comoara de smarald din inima Munților Hajar

Una dintre marile atracții ale regiunii este Hatta Dam, construit în anii 1990 pentru a proteja aprovizionarea cu apă a acestei enclave. Acolo, se află o „bijuterie” care poate fi explorată de oricine dorește sub eticheta de ecoturism de neuitat. Mai exact, lacul format de baraj, de culoarea smaraldului, predomină peisajul stâncos din regiune.

Pot fi făcute diverse activități pe lac, de la kaiac, la hidrobicicletă și chiar pe ambarcațiuni electrice. Odată ajuns pe lac, ești cuprins de peisajul unic pe care îl oferă Munții Hajar.

Hatta Wadi Hub, pentru o aventură de neuitat

O altă locație spectaculoasă din Hatta este parcul de aventură – Hatta Wadi Hub, unde, în 2021, au poposit peste 1,2 milioane de vizitatori. A descoperi cu adevărat Hatta la picior este de departe cel mai bun mod de a experimenta cu adevărat cel mai mare parc național din Dubai.

Odată ajuns la Hatta Wadi Hub, adrenalina te va conduce spre cele mai tari activități. Mountainbike, călărie, glamping, parapantă, zorbing, hiking, tirul cu arcul, aruncarea cu toporul, tiroliană, sărituri pe trambulină, cățărare, mountain cart sunt doar câteva dintre activitățile pentru cei care sunt însetați de adrenalină. Locația oferă tot confortul pentru a putea petrece o zi întreagă la Hatta Wadi Hub: de la food-track-uri și restaurante, iar staff-ul de acolo este extrem de prietenos și util în orice situație.

Mai mult, Hatta Wadi Hub mai are ceva de oferit: hotelul de rulote (Sedr Trailers Resort). Aici, vizitatorii pot campa de-a lungul malurilor barajului Hatta în rulote cu dotări luxoase. Fiecare rulotă este mobilată cu un pat king, o canapea extensibilă dublă și o baie proprie. La acestea se adaugă luxul unui televizor în cameră, frigider, cuptor cu microunde și multe altele.

De asemenea, în ecosistemul diversificat din Hatta, Damani Lodges at Hatta Resorts le oferă turiștilor vacanța perfectă.

Cu acces la o gamă largă de facilități hoteliere, fiecare lodge (cabană) oferă oaspeților WiFi, băi moderne și o terasă privată cu vedere spectaculoasă. Acest hotel exclusivist, care oferă o experiență de cabană de munte, se află în imediata apropiere a parcului de activități Wadi Hub, oferind oaspeților șansa de a ieși și de a explora tot ceea ce are de oferit Hatta.

Cu vedere la Munții Hatta, structurile de corturi în formă de cupolă -domuri- au fiecare câte o tersa vastă, unde se poate face grătar sau un foc de tabără pentru cei care doresc se adune seara. Fiecare cort de tip cupolă este mobilat cu paturi duble canapele extensibile de o persoană și o toaletă elegantă, televizor, mini-frigider, un seif și multe altele.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s