Dubaiul nou, vechi și sălbatic. Top locații de neratat pe care le poate oferi maiestuosul oraș

În Dubai nu te poți plictisi și, mai ales, nu te poți sătura niciodată de minunățiile pe care le oferă acest oraș impresionant. Dar haideți să explorăm câteva dintre atracțiile de top ale orașului.

Muzeul Viitorului – sau ce ne așteaptă mai departe

Creat penntru a inspira tinerii spre stiință, tehnnologie, inginerie, artă și matematică, Muzeul Viitorului din Dubai (Museum of the Future) se remarcă foarte ușor printre zgârie-norii ppredominanți ai acestui magnific oraș.

Situat pe autostrada principală a Dubaiului, muzeul este cu adevărat o piesă arhitecturală a orașului. În interior este cu totul o altă lume, una îndepărtată și cum adesea o puteam vedea prin filmele Sci-Fi. Fiecare etaj al muzeului reprezintă viitorul sănătății, al transportului, al aviației, al orașelor inteligente, al călătoriilor în spațiu și multe, multe altele. Clădirea, în toată splendoarea ei, simbolizează umanitatea. Concret, este necunoscutul care trebuie cunoscut.

Pe dinafară, arhitectura Muzeului Viitorului îți taie respirația. Forma sa toroidală emană un sentiment aparte. Caligrafia arabă care acoperă clădirea servește atât ca ferestre, cât și ca decor. Scrisul, realizat de artistul Mattar Bin Lahej, se bazează pe trei citate ale șeicului Mohammed bin Rashid Al-Maktoum, dintre care cel mai cunoscut este “Viitorul aparține celor care îl pot imagina, proiecta și executa. Nu este ceva ce aștepți, ci mai degrabă creezi”.

The View at the Palm, sau cum poți vedea Dubaiul dintr-un unghi magic

Este o locație situată la 240 de metri înălțime, care oferă peisaje uimitoare, la 360 de grade, deasupra faimoasei insule palmier Jumeirah, a Golfului Arabiei și dincolo de acesta. Are o terasă în aer liber, dar și un lounge premium, toate acestea fiind regăsite la etajul 52 al The Palm Tower.

Dubai Safari Park – locul în care faci cunoștință sălbăticia

Una dintre cele mai populare destinații de recreere și turism ale Dubaiului este Parcul Safari. Aici, s-au înregistrat peste o jumătate de milion de vizite anul trecut. Parcul oferă experiențe unice, datorită comunității largi de animale din întreaga lume, care trăiesc într-un mediu cu climă controlată, care este aproape de habitatul lor natural. Parcul Safari Dubai este imens, iar una dintre cele mai impresionante experiențe este, fără îndolială, turul ghidat prin țarcurile în care se află tot felul de animale sălbatice. Acest tur se face cu un microbuz și oferă șansa de a fi foarte aproape de cei mai feroce prădători. Parcul găzduiește peste 3.000 de animale și se întinde pe o suprafață de 119 hectare.

Împărțit în cinci zone diferite – Africa, Asia, Arabian Desert Safari, Explorer și Adventure Village – Dubai Safari Park este alcătuit din spații verzi vaste, înconjurate de cascade și stânci artificiale, precum și de o mulțime de spații pentru principalii săi locuitori.

În plus, parcul mai oferă o varietate de spectacole de divertisment, precum și restaurante și cafenele care oferă preparate din bucătăria locală și internațională. Serviciile de trenuri, combinate cu biciclete, mașini electrice și alte vehicule ecologice, oferă o gamă de opțiuni de mobilitate pentru a facilita deplasarea între diferitele părți ale parcului, oferind o experiență bogată de aventură pentru vizitatori.

The Frame

Un alt punct care nu trebuie ratat în Dubai este faimoasa piesă arhitecturală The Frame, care arată exact ca o ramă de tablou și care permite vizitatorilor să experimenteze o vedere virtuală de 360 de grade a orașului. Astfel, construcția The Frame poate fi considerată o portiță între trecutul, prezentul și viitorul metropolei arabe.

Situat în Parcul Zabeel, The Frame oferă un peisaj mirific. Odată ajuns în vârful clădirii, se pot vedea Dubaiul Nou, spre nord, și cel Vechi, către Sud. De menționat, Dubai Frame este un observator, muzeu și monument. Deține recordul pentru cel mai mare cadru din lume, având o înălțime de 150,24 metri și o lățime de 95,53 metri.

Mare by Bussola – acolo unde Riviera italiană întâlnește Dubaiul

Mare by Bussola este un lounge elegant, relaxant, care vă oferă cele mai autentice vibrații italiene de la malul mării și de la soare. Mare este locul ideal pentru a vă bucura de preparate italienești delicioase, alături de cocktailurile și aromele de shisha. Restaurantul este situat ppe malul mării și lângă o piscină senzațională, în incinta hotelului Westin Mina Seyahi.

Al Fahidi – cartier istoric a Dubaiului și un „must” al turismului local

Pentru a afla cât mai multe detalii despre istoria Dubaiului, atunci trebuie vizitat și Al Faidi, unul dintre cele mai veci cartiere ale Dubaiului. Al Fahidi a fost, la început, un sat sărac în care trăiau pescari și scafandri de perle. Dar acum, clădirile vechi și pline de istorie au fost transformate în adevărate galerii de artă. Tot în acest cartier găsim și El Sif, locație plină de magazine de suveniruri și buticuri.

Arabian Tea House – „explozia” de gusturi

Situată lângă intrarea în cartierul Al Fahidi, Arabian Tea House oferă o varietate de ceaiuri și băuturi cu aromă arabă. Vizitatorii se pot bucura, de asemenea, de un mic dejun copios, care include carne și o mulțime de băuturi sambuca cu o varietate de arome.

Dar, nu vă lăsați însă înșelați de nume, pentru că tot acolo puteți savura și o cafea delicioasă.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s