PELERINAJ LA 7 MĂNĂSTIRI DE PE LA MUNTELE ATHOS PENTRU FOSTUL EUROPARLAMENTAR PETRU LUHAN

Program monastiresc, în rugăciune și reculegere. Într-o perioada încărcată de spiritualitate, Petru Luhan, fost europarlamentar, a ales să se reculeagă la mare distanță de casă, în Grecia, la Muntele ATHOS. Experiența în sine a fost una care l-a marcat. Ajuns în sânul spiritualității creștine, Petru Luhan s-a rugat pentru familie, dar și pentru prieteni și angajați.

“Compasiunea față de patimile lui Hristos reprezintă o formă de respect față de spiritualitate, dar și față de sine. Am ales și anul acesta să încep Postul Sfintelor Paști în post negru și rugăciune pe Sfântul Munte ATHOS, alături de părinți care au o conectivitate deosebită cu Divinitatea Prea-mărită. În această săptămână plină de încărcătură duhovnicească am luat parte la cele 3 Sfinte Liturghii pe zi. Pelerinajul la 7 Mănăstiri din acest loc sfânt, mi-a încărcat sufletul de liniște și hrană spirituală”, spune Petru Luhan

Pe Muntele Athos, Petru Luhan a respectat regulile mănăstirești, s-a trezit la slujba în zorii zilei și a participat, alături de călugări, la toate îndatoririle zilnice din biserică. “Nu în ultimul rând mă rog pentru iscusința, curajul și înțelepciunea conducătorilor țării noastre. Cred  cu tot dinadinsul că Bunul Dumnezeu îmi va asculta rugăciunile.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s